Тріска для копчення.
Для домашніх коптилок, генераторів диму, мангалів, печок і барбекю потрібна якісна натуральна сировина.
Оптимальним варіантом є додавання до стружка різних запашних трав, поєднання листяного, фруктового, плодового дерева.
Нейтральними породами вважаються бук і вільха. Виступають основою для будь-яких страв. Надають копченостям золотисто-коричневий відтінок.
Суміші з бука підходять для приготування копченої риби. Додати смак допоможе липа. Готування страви займає від 30 до 60 хвилин.
Тріска для копчення з вільхи використовується для термічної обробки будь-яких харчових продуктів: від будь-якого м'яса та риби до свіжих овочів і фруктів.
За 2-3 години готуються делікатеси з м'яса. Насипається стружка з вільхи або бука. Можна додавати дуб і клен, розмарин і фруктові дерева.
Сири та ковбаси краще коптяться й набувають аромату тільки від диму під час тління плодових деревних порід. Досипається ольхова стружка.
Правильним вибором матеріалу для приготування сала — чиста букова тріскка. Шпік і бекон виходять з апетитною коричневою скоринкою.
Оптимальний розмір тирси — 1,5-2 см. дрібніші фракції мають відсіватися. Великі щіпки нерівномірно прогорятимуть.
Деревна сировина вибирається очищена, без сміття та залишків кори. Їжа може гіркити, з'явиться неприємний смак і запах.
Треба звернути увагу на рівень вологості (15-20%). Сире дерево погано тліє й залишає сажу, сухе — занадто швидко згоряє.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Харків |
Країна виробник | Україна |
Застосування тріски | Для м'яса, Для птиці, Для риби, Для сала, Для сиру |
Упаковка | Картонна коробка |
Вологість | 20 % |
- Ціна: 70 ₴