Електричний автоклав призначений для консервування в домашніх умовах м'ясних, рибних та інших продуктів. З його допомогою процес прискорюється вдвічі-тричі (що дає змогу заощадити час і енергоресурси), у високому режимі термообробки досягаються гарні смакові якості продуктів і загибель хвороботворних бактерій.
Внимание! Для отримання досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування без вмісту в банках.
Технічні характеристики:
Місткість — 12 шт. -0,5 л. банок або 6 шт. — 1,0 л. банок або — 1 шт.-3,0 л.
Максимальний робочий тиск — 6 атм.
Габарити:
Висота — 570 мм
Ширина — 350 мм
Маса — 20 кг
Потужність — 2,0 кВт
Напруга — 220 Вт
Комплектація автоклава:
Манометр
Притискний механізм
Циліндричний корпус
Ніпель
Термометр
Кришка
Клапан запобіжний
Інструкція щодо експлуатації
Автоклав обладнаний цифровим терморегулятором з автоматичним підтриманням температури. Затискач кришки здійснюється за допомогою шести болтів і гайками у формі "барашка", що розподіляють її рівномірне притискання. Нагрівання в автоклаві здійснюється вбудованим теном або від зовнішнього джерела тепла за умови, що полум'я не потраплятиме на блок керування.
Горловина автоклава має достатній діаметр для використання банок розміром 3 літри.
Для зручності у використанні під час пробного пуску необхідно практичним методом виявити похибку терморегулятора щодо спиртового термометра!
Підготовка до роботи: Встановити манометр Заповнити на 1/3 стійку термометра машинною оливою та встановити термометр. Укласти на дно автоклава у 2-3 шари щільну тканину (мішку, джинсову тканину). Поставити заповнені закочені банки в автоклав. Між рядами та між собою банки нічим не переплітаються. Банки не мають мати тріщин і бульбашок повітря в склі, інакше вони будуть лопатитися! Заповнити автоклав водою так, щоб верхня банка була покрита шаром 1,5-2,0 см Закрити кришку, після цього автомобільним насосом створити тиск 1,0 атм. І візуально (за допомогою мильної піни) а також на слух перевіряють на герметичність, особливо в місці встановлення манометра. Герметичність автоклава обов'язкова! Процес приготування в автоклаві електричному: Нагріваємо автоклав і стежимо за температурою. Щойно температура досягла 120 градусів, засікають час, і подальший процес варіння триває 15-20 хв. За час варіння температура підніметься до 110-120 градусів, а тиск підніметься до 3,5-4 атм ( залежить від температури та об'єму повітря в автоклаві). У разі неповного завантаження автоклава тиск нижчий. Після повністю вимикають, й автоклав залишають для охолодження до температури 30 градусів. Тільки після остигання через золотушник обережнотравлюють повітря й відкривають кришку автоклава! Рекомендуємо для отримання досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування 2-3 банки. Умови консервування для будь-яких обсягів завантаження автоклава однакові.
КАТЕГОРИЧНІ ЗАБОРОЄТЬСЯ відкривати автоклав до повного остигання, щоб уникнути розгерметизації банок!
Електричний автоклав має три основні переваги над простим (газовим):
1. Автоматична підтримка температури (тепер не потрібно стежити за роботою автоклава).
2. Автоклав стоїть на підлозі біля розетки (його не потрібно підіймати на плиту).
3. Автоклав може працювати як від електрики, так і як простий на газовій плиті (Універсальний).
1. Автоматична підтримка температури (тепер не потрібно стежити за роботою автоклава).
2. Автоклав стоїть на підлозі біля розетки (його не потрібно підіймати на плиту).
3. Автоклав може працювати як від електрики, так і як простий на газовій плиті (Універсальний).
Високотемпературні режими стерилізації дають змогу:
— зменшити час термооброблення, що підвищує якість консервованої продукції;
— надійно знищувати бактерії, наявні в консервованих продуктах;
— збільшити термін зберігання продукції;
— полегшити виснажливу працю під час консервування.
— зменшити час термооброблення, що підвищує якість консервованої продукції;
— надійно знищувати бактерії, наявні в консервованих продуктах;
— збільшити термін зберігання продукції;
— полегшити виснажливу працю під час консервування.
Купіть автоклав у нашому інтернет-магазині "hozyayushka.com.ua" і Ви самі переконаєтеся, наскільки процес консервації стане для вас простим і швидким. Зможете зберегти свій багатий урожай, вирощений із такою працею.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Тип | Автоклав |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Об`єм | 30 л |
Джерело нагріву | Електричний (ТЕН) |
Максимальний робочий тиск | 6 МПа |
Максимальна робоча температура | 150 град. |
Споживана потужність | 2 кВт |
Товщина стінок | 2 мм |
Стан | Новий |
Місткість (кількість банок) | |
Банку 0.5 л. | 16 шт. |
Банку 1 л. | 8 шт. |
Банку 3 л. | 1 шт. |
Габаритні розміри | |
Висота | 570 мм |
Ширина | 350 мм |
Вага | 20 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Діаметр горловини | 215 мм |
товщина кришки | 8 мм |
Інформація для замовлення
- Ціна: 4 200 ₴