Кошик
418 відгуків
+380 (67) 572-64-82
Интернет-магазин "Хозяюшка"- дом, сад, огород
Кошик

Обладнання для побутових потреб.

в виде галереив виде списка
Овоскоп — пристрій для встановлення якості яєць через їхнє просвічування. Ресурс підсвічування (лампочка) міститься зсередини корпусу з округлими отворами у формі яєць. Такі овоскопи стояло практично в усіх бакалійних торгових центрах і гастрономах, де продавали курячі яєчка. Будь-який мав можливість, купивши десяток яєць, проконтролювати їх на просвіт у овоскопі. У разі виявленого дефекту споживач мав право на заміну.

Як користуватися овоскопом:

Під'єднайте овоскоп до джерела живлення. Беріть овоскоп в 1 руку, розмістивши його перпендикулярно лампою нагору, 2-ою рукою вставте яєчко у світлозахисне кільце овоскопа. Для забезпечення чудової видимості між кільцем і яєчнем не має бути зазору. Під'єднайте лампочку та досліджуйте яєчко. Якщо яйця лежать у лотку, то овоскоп можна утримувати лампою донизу, просвічуючи яєчка зверху.

Сконцентруйте цікавість на цілісність шкаралупи. Трещини та дірки в шкаралупі обладнуються у формі яскравих смуг і точок. Повітряна мікрокамера має бути на тупому кінці яєчка в варіанті чорноватого круглого цятки й бути нерухомою під час перевертання яєчка. Жовток здатний зволікати пересуватися всередині яєчка, проте ніяк не має зачіпати шкаралупи. У свіжого яєчка, придатного для інкубації, вміст не темний, практично прозорий, а жовток менше помітний, ніж у старого.  Негідними є яєчня:

Дуже чисті;

неправильної фігури;

мають вади шкаралупи (тріщини, тоненьку шкаралупу, величезна кількість великих вапняних наростів);

дводжовкові;

зі зміщеною або блугою повітряною камерою;

яйця, у якіових сталося злиття білка з жовтком унаслідок розриву жовткової оболонки;

яйця, у якіових білок або жовток пофарбовані кров'ю;

уражені цвіллю, що не просвічуються або мають чорні цятки, з кривавими й іншими сторонніми увімкненнями;

«старі яєчка», які довгий час зберігалися (під час їх просвічування буває помітна підвищена повітряна камера; жовток великий, темний, наближений до шкаралупи або присох до неї, грані його окреслені більш різко, ніж у свіжому яєчку; білок рідкий, по цій Через жовток дуже рухомий).

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner