Обладнання для побутових потреб.
в виде галереив виде списка
Овоскоп — пристрій для встановлення якості яєць через їхнє просвічування. Ресурс підсвічування (лампочка) міститься зсередини корпусу з округлими отворами у формі яєць. Такі овоскопи стояло практично в усіх бакалійних торгових центрах і гастрономах, де продавали курячі яєчка. Будь-який мав можливість, купивши десяток яєць, проконтролювати їх на просвіт у овоскопі. У разі виявленого дефекту споживач мав право на заміну.
Як користуватися овоскопом:
Під'єднайте овоскоп до джерела живлення. Беріть овоскоп в 1 руку, розмістивши його перпендикулярно лампою нагору, 2-ою рукою вставте яєчко у світлозахисне кільце овоскопа. Для забезпечення чудової видимості між кільцем і яєчнем не має бути зазору. Під'єднайте лампочку та досліджуйте яєчко. Якщо яйця лежать у лотку, то овоскоп можна утримувати лампою донизу, просвічуючи яєчка зверху.
Сконцентруйте цікавість на цілісність шкаралупи. Трещини та дірки в шкаралупі обладнуються у формі яскравих смуг і точок. Повітряна мікрокамера має бути на тупому кінці яєчка в варіанті чорноватого круглого цятки й бути нерухомою під час перевертання яєчка. Жовток здатний зволікати пересуватися всередині яєчка, проте ніяк не має зачіпати шкаралупи. У свіжого яєчка, придатного для інкубації, вміст не темний, практично прозорий, а жовток менше помітний, ніж у старого. Негідними є яєчня:
•
Дуже чисті;
•
неправильної фігури;
•
мають вади шкаралупи (тріщини, тоненьку шкаралупу, величезна кількість великих вапняних наростів);
•
дводжовкові;
•
зі зміщеною або блугою повітряною камерою;
•
яйця, у якіових сталося злиття білка з жовтком унаслідок розриву жовткової оболонки;
•
яйця, у якіових білок або жовток пофарбовані кров'ю;
•
уражені цвіллю, що не просвічуються або мають чорні цятки, з кривавими й іншими сторонніми увімкненнями;
•
«старі яєчка», які довгий час зберігалися (під час їх просвічування буває помітна підвищена повітряна камера; жовток великий, темний, наближений до шкаралупи або присох до неї, грані його окреслені більш різко, ніж у свіжому яєчку; білок рідкий, по цій Через жовток дуже рухомий).
Як користуватися овоскопом:
Під'єднайте овоскоп до джерела живлення. Беріть овоскоп в 1 руку, розмістивши його перпендикулярно лампою нагору, 2-ою рукою вставте яєчко у світлозахисне кільце овоскопа. Для забезпечення чудової видимості між кільцем і яєчнем не має бути зазору. Під'єднайте лампочку та досліджуйте яєчко. Якщо яйця лежать у лотку, то овоскоп можна утримувати лампою донизу, просвічуючи яєчка зверху.
Сконцентруйте цікавість на цілісність шкаралупи. Трещини та дірки в шкаралупі обладнуються у формі яскравих смуг і точок. Повітряна мікрокамера має бути на тупому кінці яєчка в варіанті чорноватого круглого цятки й бути нерухомою під час перевертання яєчка. Жовток здатний зволікати пересуватися всередині яєчка, проте ніяк не має зачіпати шкаралупи. У свіжого яєчка, придатного для інкубації, вміст не темний, практично прозорий, а жовток менше помітний, ніж у старого. Негідними є яєчня:
•
Дуже чисті;
•
неправильної фігури;
•
мають вади шкаралупи (тріщини, тоненьку шкаралупу, величезна кількість великих вапняних наростів);
•
дводжовкові;
•
зі зміщеною або блугою повітряною камерою;
•
яйця, у якіових сталося злиття білка з жовтком унаслідок розриву жовткової оболонки;
•
яйця, у якіових білок або жовток пофарбовані кров'ю;
•
уражені цвіллю, що не просвічуються або мають чорні цятки, з кривавими й іншими сторонніми увімкненнями;
•
«старі яєчка», які довгий час зберігалися (під час їх просвічування буває помітна підвищена повітряна камера; жовток великий, темний, наближений до шкаралупи або присох до неї, грані його окреслені більш різко, ніж у свіжому яєчку; білок рідкий, по цій Через жовток дуже рухомий).