Коптильні побутові
Коптильні
Для любителів м'ясних делікатесів створені з коптильні. Готування в них надає незвичайний смак і неповторний аромат м'яса, риби та інших продуктів.
Домашня коптильня надає консервуючий дію на продукт, він стає більш стійким до зберігання, частково обезвоживаясь і просочуючись бактеріостатичними речовинами коптильного диму.
Представлене обладнання є переносними і призначений для гарячого копчення на відкритому повітрі.
Міні коптильні виготовлені з чорної та нержавіючої сталі і укомплектовані двоярусними гратами і піддонами для стікання жиру. Двоярусна решітка дозволяє приготувати більше копчених продуктів, а піддон перешкоджає попаданню жиру на вугілля, зберігаючи чудовий смак копченостей. Продукти можна коптити в сирому, вареному, солоному вигляді і замариновані в спеціях.
В якості джерела диму використовуються тирса, стружки, тріски листяних порід деревини, кращим вважається вільха, але можна використовувати дуб, яблуню, грушу й т. п. Для нагріву коптильні, може служити багаття, газова або електрична плита.
Коптилки компактні і зручні у використанні, їх можна використовувати вдома, на дачі, брати на рибалку, полювання, походи.